Grčkoj nedostaje 280.000 radnika u građevinarstvu, turizmu i ugostiteljstvu

Grčkoj nedostaje 280.000 radnika u građevinarstvu, turizmu i ugostiteljstvu, piše Katimerini.
Grčkoj nedostaje 280.000 radnika u građevinarstvu, turizmu i ugostiteljstvu
Foto: 021.rs
Portal navodi da u građevinskom sektoru, prema studiji Politehničkog univerziteta, nedostaje oko 200.000 radnika, od inženjera do zanatlija.
Oko 80.000 radnika nedostaje u turističko-prehrambenom sektoru, pa preduzeća iz tih oblasti traže sklapanje sporazuma sa drugim državama o zapošljavanju stranih radnika. 
Deficitaran je broj radnika na teškim mašinama, zidara, građevinara, pa čak i inženjera, pošto se povećava broj gradilišta u zemlji, navodi portal.
 
Predsednik udruženja grčkih građevinara Dimitris Kapsimalis naveo je da je izgradnju stambene zgrade, koja bi ranije trajala 18 meseci, sada potrebno najmanje 24 meseca, možda i više, jer nema dovoljno građevinara.
 
Rukovodioci grčkih građevinskih kompanija smatraju da će biti potrebni međudržavni sporazumi sa drugim zemljama kako bi strani radnici dolazili u Grčku. 
  • Realista

    05.02.2023 19:19
    aha...
    Grčkoj nedostaje 300.000 radnika-robova kao i što Srbiji nedostaju, samo još da obe "države" pronađu čime da ih plate... sirotinja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet