Smenjen ukrajinski ministar odbrane

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirilo Budanov zameniće Oleksija Reznikova na mestu ministra odbrane, saopštio je večeras poslanik David Arahamija.
Smenjen ukrajinski ministar odbrane
Foto: Beta/AP
"Rat diktira promenu kadrova. Vreme i okolnosti zahtevaju pojačanje i koncentraciju. To se dešava sada i nastaviće se i ubuduće", rekao je Arahamija koji nije precizirao datum promene ministra.
Reznikov je ranije danas obećao internu istragu u svom ministarstvu, posle korupcionaškog skandala povezanog sa snabdevanjem vojske u jeku rata.
Reznikov je na konferenciji za novinare priznao da službe za borbu protiv korupcije njegovog ministarstva "nisu ispunile svoj zadatak" i da je potrebno da budu "potpuno restrukturisane".
 
Međutim, Reznikov je izbegao odgovor o mogućnosti da sam podnese ostavku, o čemu su pisali ukrajinski mediji. Ministar je rekao da tu odluku treba da donese predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
 
Ukrajinu je krajem januara potresla serija ostavki i otpuštanja u kontekstu korupcionaškog skandala koji je otkrila štampa, a koji se odnosio na ugovor koji je ministarstvo odbrane potpisalo za navodno precenjenu sumu, a koji se odnosi na prehrambene proizvode namenjene vojnicima.
 
To je prvi veliki slučaj korupcije koji je izbio od početka ruske invazije na Ukrajinu pre gotovo godinu dana.
  • Nada poslednja umire

    05.02.2023 22:41
    Daće Bog da se i kod nas pokrenu ovakve istrage, daće!
  • Eh da i mi tako ...

    05.02.2023 22:40
    Ukrajina je pre 24.02.'22 važila za jednu od najsiromašnijih zemalja u Evropi ali i kao najkorumpiranija zemlja.
    Strašno je i žalosno što se ovo potonje potvrđuje dok toliko ukrajinaca strada.
    Dobro je da ih je neko i informisao i motivisao da naprave ove promene i istrage.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet