FOTO: U okeanu pronađeno kokaina koliko se na Novom Zelandu potroši za 30 godina

Novozelandska policija saopštila je da je zaplenila dovoljno kokaina za snabdevanje Novog Zelanda 30 godina nakon što je presrela ogromni paket droge koji je plutao Tihim okeanom.
Šef policije Novog Zelanda Endru Koster rekao je novinarima da je ulov od 81 bale kokaina težak 3,2 tone i ima uličnu vrednost oko 316 miliona dolara.
"Ovo je najveći pronalazak zabranjenih droga koje su otkrile novozelandske agencije uz određenu marginu", rekao je.
 
Zvaničnici veruju da je droga bačena na "plutajuću tranzitnu tačku" u Tihom okeanu gde je trebalo da bude preuzeta i preneta u Australiju.
 
Fotografija policije pokazala je da je ogroman ulov bio vezan mrežom i prekriven žutim plovcima. Neke bale imale su simbol Betmena, a pakovanja kokaina s unutarnje strane su označena nečim nalik detelini s četiri lista.
 
"Verujemo da je bio namenjen Australiji, gde bi bio dovoljan za opsluživanje tržišta godinu dana. To je više nego što bi Novi Zeland konzumirao u 30 godina",  rekao je Koster. 
 
Plovilo mornarice presrelo je paket koji je plutao stotinama kilometara severozapadno od Novog Zelanda, delom zahvaljujući obaveštajnim podacima saveza "Pet očiju". Decenijama staru mrežu za deljenje obaveštajnih podataka čine Sjedinjene Države, Kanada, Velika Britanija, Australija i Novi Zeland.
 
Ne zna se odakle je droga došla, zvaničnici kažu da je prerano za tu informaciju. 
  • CISTAC

    08.02.2023 15:58
    DEA zadovoljno trlja ruke,laka lova i zarada za crni find i snabdevanje CIA aktivnosti
  • Prsli Klark

    08.02.2023 15:18
    Drzava je svuda diler no,1
    Kako znate tacno koliko se trosi na godisnjem nivou sem ako niste bas vi glavni prodavac?!
  • Samo kažem ...

    08.02.2023 10:55
    Možda Novozelandska policija podcenjuje potrošnju svoji građana ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet