SAD uvele sankcije ruskoj hakerskoj grupi Trikbot

SAD su uvele sankcije protiv sedam vodećih članova ruske hakerske bande, poznate kao Trikbot, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.
SAD uvele sankcije ruskoj hakerskoj grupi Trikbot
Foto: Pixabay
Trikbotov softver je u jednom trenutku bio jedna od najopasnijih bezbednosnih pretnji na Internetu, preneo je Rojters.
Ministarstvo finansija je u saopštenju napomenulo da je tokom pandemije kovid-19 2020. godine, Trikbot "napadao" bolnice i zdravstvene centre širom SAD.
Ono je navelo da se sankcije odnose na istaknute pojedince u Trikbotu i njihove menadžere.
 
Njima je zabranjeno da poseduju američku imovinu ili da obavljaju transakcije sa američkim organizacijama, ali ova mera je u velikoj meri simbolična s obzirom da oni rade van domašaja zvaničnika SAD, konstatuje Rojters.
  • Pera

    10.02.2023 09:35
    Pa ovo je zaista tragikomedija,hakerima uveli sankcije..Ameri su totalno prsli..Trebali bi i Bin Ladenu da uvedu sankcije.
  • Zanovetalo

    10.02.2023 09:10
    A medvedi i lisice?
    Kad ce njima uvesti sankcije i zabraniti da iz Rusije odlazr u EU?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet