Hrvatski glumac Jasmin Telalović preminuo u 47. godini

Glumac Zagrebačkog kazališta mladih i mnogima omiljeno lice s televizijskih ekrana Jasmin Telalović umro je u Zagrebu u 47. godini, prenosi N1 Zagreb.
Hrvatski glumac Jasmin Telalović preminuo u 47. godini
Foto: 021.rs
Osim u matičnom pozorištu glumio je u predstavama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, te na Dubrovačkim letnjim igrama.
Tumačio je glavne uloge u filmovima "Tu" Zrinka Ogreste i "Ne pitaj kako" Lukasa Nole, a ostvario je i niz uloga u hrvatskim televizijskim serijama poput "Odmori se, zaslužio si", "Bitange i princeze", "Zimmer Frei", "Mamutica", "Ko te šiša", te u poslednje vreme "Na granici" i "Metropolitanci".
Kako se ističe na internetskim stranicama ZKM-a, tokom karijere sarađivao je s rediteljima Reneom Medvešekom, Brankom Brezovcem, Ivicom Boban, Edvinom Liverićem, Lenkom Udovički i drugima.
 
U matičnom pozorištu glumio je u predstavama "#radninaslovantigona", "Emil i detektivi", "Kristofor Kolumbo", "Hamlet", "Alan Ford", "Žena bez tijela", "Idiot", "Polet", "Gulliverova putovanja", "Glasi iz Planina", "Koko u Parizu", "Galeb", "Vrata do", "Ana Karenjina", "Draga Elena Sergejevna", "Hinkeman", a među njegovim zapaženijim ulogama su one u predstavi "Braća Karamazovi" u režiji Olivera Frljića te u predstavi "Črna mati zemla", u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Teme

smrt
  • Neli

    10.02.2023 15:09
    Tuga
    Bas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet