Preminuo Dejvid Džud Džolikur, jedan od osnivača benda "De La Soul"

Jedan od osnivača slavnog hip hop benda "De La Soul" Dejvid Džud Džolikur preminuo je u 54. godini.
Dejvid Džud Džolikur je bio poznatiji kao "Trugoy the Dove", prenosi AP.
Debi album sastava "De La Soul" pod nazivom "3 Feet High and Rising", koji je producirao Prins Pol, objavljen je 1989. godine i odmah dobio pohvale kritike. 
Bilo je i onih koji su De La Soul prozvali "hipi grupom", s čim se članovi benda nikako nisu slagali.
 
Upravo debi album benda s Long Ajlenda još 2010. godine uvršten je u nacionalni registar Kongresne biblioteke kao album od istorijske važnosti.
 
Tokom karijere "De La Soul" su objavili osam albuma, a u martu je trebalo da se njihovo debi izdanje po prvi put nađe na svim striming platformama, posle duge bitke koje su članovi benda vodili sa svojim prvim izdavačem, kućom - "Tommy Boy Records".
 
Ovaj hip hop sastav je tokom karijere nominovan za šest Gremi nagrada, a osvojili su jednu za hit koji su uradili s bendom Gorilaz - "Feel Good Inc". 
 
Iako se zvanično nikada nisu rastali, tokom pandemije korona virusa bilo je priče da će svaki od njih objaviti solo albume.
  • pape

    13.02.2023 15:22
    :(
    Rest in power, Trugoy!
  • Hm

    13.02.2023 14:40
    Nikad čuo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet