Nakon navijača Partizana: Moldavija deportovala i crnogorske boksere

Moldavska policija vratila je budvanske boksere koji su krenuli na međunarodni turnir "Pavel Lusceschii" sa aerodroma u Kišinjevu, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba.
Nakon navijača Partizana: Moldavija deportovala i crnogorske boksere
Foto: Pixabay
Na turnir se koji se održava od 15. do 17. februara u Moldaviji, kako je ranije objavljeno, krenulo je pet boksera sa trenerom.
"Na današnjem putu našu ekipu zadesila je neočekivana i neprijatna situacija. Naime, na aerodromu u Kišinjevu bez konkretnog objašnjenja policija nije dozvolila našem timu ulazak u Moldaviju. Nakon nekoliko časova čekanja, oduzeta su im dokumenta i naložen je povratak prvim avionom", piše u kratkom saopštenju uz objašnjenje da će se bokseri vratiti 15. februara jutarnjim letom do Istanbula, a potom večernjim za Podgoricu.
"Na veliku žalost, učešće naših boksera na međunarodnom turniru se završilo pre početka", zaključuje se u objavi bokserskog kluba Budva.
 
 
Predsednica Moldavije Maje Sandu rekla je 13. februara da Rusija planira da iskoristi strane sabotere da sruše legitimno rukovodstvo, zaustave pridruživanje Evropskoj uniji i da iskoriste to u ratu protiv Ukrajine, a da taj plan uključuje građane Rusije, Crne Gore, Belorusije i Srbije koji ulaze u Moldaviju.
 
Istog dana, iz Moldavije su vraćeni navijači Partizana.
 
Iz granične policije je za Moldavski servis Radija slobodna Evropa rečeno da je takva odluka doneta jer ne ispunjavaju uslove za prelazak državne granice, pošto "nisu mogli da opravdaju svrhu svog putovanja i ne poseduju potrebna dokumenta u vezi s tim".
 
Ambasada Moldavije u Rumuniji, koja pokriva Srbiju i Crnu Goru, nije odgovorila na upit RSE da li su ti događaji povezani.
 
Zvaničnici u Beogradu i Podgorici zatražili su od Moldavije dodatna pojašnjenja o navodima Sandu o postojanju plana Rusije za rušenje rukovodstva ove zemlje koji uključuje i građane Srbije i Crne Gore navodeći u da nemaju takve informacije.
  • Ljilja Bosković

    16.02.2023 10:13
    Sirotani
    Ako pet boksera idesetak navijača mogu da poremete jednu, tako ozbiljnu, državu onda ona nije dostojna da je smatraju državom. To što su dobri uvlakači je nešto za "poDštovanje".
  • Перун

    15.02.2023 12:50
    Параноја је чудо а нама је част да смо са браћом у истој позицији.
  • Moldavija

    15.02.2023 12:39
    Veličine
    NN i Telepa zajedno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.