SAD: Ruski biznismen osuđen kao haker, još četvorica u begu

Američka porota osudila je danas bogatog ruskog biznismena Vladislava Kljušina povezanog sa Kremljom zbog optužbi da je zaradio desetine miliona dolara hakovanjem američke kompjuterske mreže.
SAD: Ruski biznismen osuđen kao haker, još četvorica u begu
Foto: Pixabay

On je to radio kako bi pribavio tajne informacije o nekoliko trgovačkih kompanija, preneo je Rojters.

Vlasnik moskovske kompanije "M-13", koja je radila posao za rusku vladu, proglašen je krivim pred sudom u Bostonu zbog zavere, prevare i bezbednosnog proboja.

"Porota je videla Kljušina baš onakvim kakav jeste - sajberkriminalac i prevarant", rekla je američka tužiteljka Rejčel Rolins.
 
Od pet ruskih državljana optuženih za prevaru tešku 90 miliona dolara, Kljušin (42) je jedini koji je završio na sudu, nakon što je uhapšen na skijanju u Švajcarskoj 2021. godine i isporučen SAD.
 
Preostala četvorica su u bekstvu.
  • Zemlja čudesa

    15.02.2023 18:05
    Budala, došao mečki na rupu. Ako kradeš na Zapadu onda ne živiš tamo i ne provodiš godišnje odmore. Odeš u Rusiju, Kinu, Severnu Koreju... bilo kuda gde te ne može oteti FBI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet