Broj nastradali u zemljotresu u Turskoj i Siriji dostigao skoro 42.000

U razornom zemljotresu koji je pre 11 dana pogodio Tursku i Siriju poginulo je skoro 42.000 ljudi i sve je manje nade da ima preživelih, mada turski spasioci nastavljaju potragu.
Broj nastradali u zemljotresu u Turskoj i Siriji dostigao skoro 42.000
Foto: FoNet/AP

Spasioci iz sveta polako napuštaju postradala područja.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je posebno teška situacija na severozapadu Sirije, gde je zbog građanskog rata na udaru zdravstveni sistem.
 
Zvaničnici SZO zatražili su od predsednika Sirije Bašara el Asada da dozvoli otvaranje još graničnih prelaza sa Turskom i tako omogući dostavljanje pomoći u oblasti na severu Sirije, teško pogođene zemljotresom.
Zemljotresom je pogođeno 13 miliona ljudi, od toga oko sedam miliona dece.
 
U deset turskih pokrajina zajedno sa spasilačkim naporima ruše se zgrade i čiste ruševine.
 
Turski ministar životne sredine i urbanizacije Murat Kurum izjavio je da je do sada utvrđeno da 50.576 objekata treba hitno srušiti. Više od 4.300 naknadnih potresa pogodilo zonu katastrofe od početnog potresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.