Dete i još dvoje preživelih nađeno 13 dana posle zemljotresa u Turskoj

Tri osobe pronađene su danas žive ispod ruševina u Hataju na jugu Turske, trinaest dana posle razornog zemljotresa koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju.
Dete i još dvoje preživelih nađeno 13 dana posle zemljotresa u Turskoj
Foto: FoNet/AP
Među troje preživelih izvučenih iz ruševina 296 sati posle zemljotresa je i jedno dete, javila je turska televizija NTV.
Potres magnitude 7,8 pogodio je Tursku i Siriju 6. februara u zoru, a nekoliko sati posle njega dogodio se još jedan snažan potres magnitude 7,6.
Turska će izgraditi 30.000 kuća u područjima pogođenim zemljotresom
 
Turska je saopštila da ce sledećeg meseca početi masovnu izgradnju kuća za preživele čiji su domovi porušeni u razornim zemljotresima 6. februara.
Izgradnja ce početi do marta, izjavio je ministar za životnu sredinu, urbanizam i klimatske promene Murat Kurum, prenela je turska državna televizija.
 
Naveo je da će nove zgrade imati najviše četiri sprata i da ce biti izgrađene u skladu sa lokalnom kulturom, tradicijom i običajima.
 
U razornim zemljotresima koji su 6. februara pogodili delove Turske i Sirije poginulo je oko 45.000 ljudi.
  • Realista

    18.02.2023 15:29
    @Losmi:
    Pišeš isti komentar danima, pa da ti pomognem, telu ne treba ista količina vode na 5*C i na 45*C, na prvoj temperaturu može izdržati i do 7 dana a na višoj jedva 3 dana i to su prosečne vrednosti, znači da neko može izdržati i 11 dana a neko ni 2. Sad jasnije? Te karakteristike su se ranije učile na časovima biologije u šestom razredu osnovnog obrazovanja.
  • Realista

    18.02.2023 14:42
    30.000 kuća
    A ko će graditi te kuće kad su pohapsili sve vlasnike građevinskih firmi? Pa te iste firme, samo će sada dobiti još nesposobnijeg Erdoganovog pulena za direktora/vlasnika i graditi još gore nego do sada... tako se od loše pravi još lošija situacije jer se kozmetički zamazuje posledica a ne bavi se uzrokom. Srbi to najbolje znaju.
  • Losmi

    18.02.2023 12:40
    ...
    Nije mi samo jasno kako, tu teško da ima vode i hrane, a telo 2 dana bez vode maltene ne može, plus je izuzetno hladno.
    Treba da slave ovo kao rođendan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet