Izborna komisija nije utvrdila kandidaturu Milojka Spajića za predsednika Crne Gore

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) nije sinoć usvojila predlog da se utvrdi kandidatura lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za predsednika Crne Gore, javlja RTCG.
Izborna komisija nije utvrdila kandidaturu Milojka Spajića za predsednika Crne Gore
Foto: Pixabay
Četiri člana DIK glasala su protiv, četiri su bila uzdržana, a tri člana glasala su za potvrdu Spajićeve kandidature.

Predsednik DIK Nikola Mugoša rekao je da je proverom utvrđeno da je podnosilac kandidature prikupio dovoljan broj potpisa podrške.

Oko 21.30 časova u DIK su stigli novi dokumenti, a Mugoša je potvrdio da se radi o dokumentima Policijske uprave grada Beograda, po kojima je Spajić odjavio prebivalište na Zvezdari 15. februara 2023. godine, radi iseljenja u drugu državu.
 
U 21.50 časova, sednica je nastavljena i Mugoša je saopštio da je DIK stigla potvrda MUP Srbije da je Spajić predao zahtev 14. februara za prestanak srpskog državljanstva, a jedna od primedbi bila je da treba saznati kako je potvrda o odjavi prebivališta izdata u Beogradu 15. februara, ako se zna da je to neradan dan zbog državnog praznika u Srbiji.
 
Državna izborna komisija je do sada potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.
 
Učešće na izborima najavili su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, kao i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.
 
Predsednički izbori zakazani su za 19. mart, a kandidature se mogu podnositi do 26. februara.
  • Penzos

    19.02.2023 08:12
    ???
    Radi se i na drzavni praznik samo da Mandic nema protiv kandidata. Za prosle CG izbore je AV dao Mandicu 30mil € nasih para. Tipujem na Becica iako se jos nije kandidovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).