Vozila koja Letonija oduzme pijanim vozačima idu Ukrajini

Sejm Letonije je usvojio izmene zakona o podršci Ukrajini po kojima može bez nadoknade da se predaju Ukrajini vozila konfiskovana od pijanih vozača, saopšteno je na sajtu parlamenta.
Vozila koja Letonija oduzme pijanim vozačima idu Ukrajini
Foto: Pixabay
"Sejm je prihvatio hitne izmene u zakonu o podršci građanskim licima Ukrajine. U njima je predviđena mogućnost predaje bez nadoknade državnih transportnih sredstava u svojinu vladi Ukrajine - za opštu podršku ukrajinskom društvu", navodi se u saopštenju koje prenosi agencija RIA "Novosti".
 
Kako je istakao predsednik parlamentarne komisije za odbranu, unutrašnje poslove i sprečavanje korupcije Rajmonds Bergmanis, sada postoji mogućnost da se transportna sredstva oduzeta pijanim vozačima prodaju, prerade ili daju za rezervne delove, ali "ipak, u sadašnjim uslovima oni bi bili potrebna podrška narodu Ukrajine".
 
Letonski Sejm je 2022. doneo zakon po kome se pijanim vozačima oduzimaju automobili, ako je u krvi vozača otkriveno više od 1,5 promila alkohola ili tragovi narkotika, a takođe ako su odbili odgovarajući test.
  • Vule

    20.02.2023 13:57
    Oduzimaju pijanim a daju drogiranima..
  • w/e

    20.02.2023 04:02
    lol
    Jos malo ce nam i gace otimati i poklanjati Ukrajini. Samo ce podstaci narod da ih jos vise mrzi.
  • Zvrk

    19.02.2023 23:39
    Eto rešenja za otpad
    I naša vlast bi trebala učiniti isto, da poklanja vremešne krševe Ukrajini.
    Našljokam se i rešim mog trulog dimaša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet