Australijski profesor i njegovi studenti oteti na Papui Novoj Gvineji

Profesor australijskog univerziteta otet je u visoravni Papue Nove Gvineje, potvrdio je premijer te zemlje.
Australijski profesor i njegovi studenti oteti na Papui Novoj Gvineji
Foto: Google maps
Australijanac je arheolog koji radi za jedan australijski univerzitet, a na izletu ga je pratilo nekoliko studenata iz Papue Nove Gvineje sa lokalnog univerziteta koji su takođe uzeti kao taoci, rekla su Rojtersu dva izvora koja su upoznata sa incidentom.
Premijer Papue Nove Gvineje Džejms Marape rekao je lokalnim novinarima da su policija i vojska u pripravnosti, a da vlada radi sa misionarima koji su posrednici.
"Želimo da ti zločinci oslobode one koji su u zatočeništvu. Nema gde da se beži, nema gde da se sakrije", rekao je Mporape u za ABC televiziju.
 
Identitet otetih nije otkriven zbog osetljivosti situacije.
 
Pokret za slobodnu Papua, separatistička grupa u istočnoj Indoneziji, početkom meseca otela je novozelandskog pilota Marka Mertensa.
  • Đorđe

    20.02.2023 10:03
    I u Australiji bi pokupili nekog Papuanca kada bi došao na izlet i vršio istu radnju.
  • EvoOvako

    20.02.2023 08:40
    Obzirom
    Da je Papua u pitanju nadajmo se da otmičari nisu kanibali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.