VIDEO: Bajden iznenada posetio Ukrajinu

Američki predsednik Džozef Bajden došao je u iznenadnu posetu Kijevu, iako je bila najavljena njegova dvodnevna poseti Poljskoj.
VIDEO: Bajden iznenada posetio Ukrajinu
Foto: Beta/AP
Američki predsednik se sastao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, a tokom zajedničkog obraćanja obećao je još pola milijarde dolara dodatne pomoći Ukrajini. Kako je rekao, paket podrazumeva još vojne opreme, uključujući artiljerijsku municiju i haubice.
 
Zelenski je rekao da su on i Bajden razgovarali o oružju dugog dometa koje može biti isporučeno Ukrajini, a koje ta zemlja do sada nije dobila.
 
Ranije tokom dana spekulisalo se da bi Bajden mogao da stigne u Kijev, a na to su ukazivale i izuzetno jake mere bezbednosti u gradu, kakve su bile samo kada je dolazio tadašnji premijer Velike Britanije Boris Džonson. Očekuje se da će se američki predsednik u Ukrajini zadržati svega nekoliko sati.
 
Bajden će se u Varšavi sastati sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom, najavila je Bela kuća.
Bajden će održati govor uoči godinu dana od ruske invazije na Ukrajinu, o tome kako su SAD okupile svet da podrži Ukrajince u odbrani slobode i demokratije i da će podržavati Kijev koliko god to bude bilo potrebno, preneo je Gardijan.
 
Poljski premijer Mateuš Moravjecki je u nedelju rekao da će s američkim predsednikom razgovarati i o mogućem povećanju broja američkih vojnika u Poljskoj, koji bi tamo ostali duže vreme. Bajden je prošlog juna rekao da će SAD uspostaviti novo trajno vojno sedište u Poljskoj kao odgovor na ruske pretnje.
 
  • Goran

    21.02.2023 09:18
    Samo se vi sprdajte, ali stotine hiljada Srba iz Amerike vam poručuju da je tamo bolje nego ovde.
  • komicari

    21.02.2023 06:13
    u komediji:
    Bajden iznenada posetio Ukrajinu, hahaha.
    Pa kome još posle ove vesti nije jasno da je Zelenski u Americi?
  • Мунгос

    21.02.2023 01:10
    Џо Бајден је једном рекао онако у шали, да је Косово 51. држава УСА.
    Ево гледајући ово двоје како се грле, и ја бих сада рекао као у шали, да је Украјина 52. држава УСА. Наравно незванична.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet