Ostavke u Španiji zbog naručivanja vozova koji su preširoki za tunele

Još dvoje visokih zvaničnika u sektoru saobraćaja podnelo je ostavke zbog velike greške u dizajnu vozova za dva španska regiona, nakon što su u toj aferi dve osobe već ostale bez posla.
Ostavke u Španiji zbog naručivanja vozova koji su preširoki za tunele
Foto: Pixabay
Za severne španske regione Asturija i Kantabrija 2020. naručen je 31 voz, ali se pre nekoliko nedelja saznalo da oni, prema izvornom dizajnu, nisu odgovarajući za postojeće tunele.
Vozovi će biti redizajnirani tako da odgovaraju tunelima, ali će zbog toga biti isporučeni znatno kasnije nego što je bilo predviđeno.
Posle saznanja da vozovi nemaju odgovarajući dizajn, i zahteva da odgovorni podnesu ostavke, to su sad učinili državna sekretarka za saobraćaj Isabel Pardo de Vera i predsednik državne železničke kompanije RENFE Isaijas Taboas.
 
Kada je javnost početkom februara saznala za grešku, RENFE i državna kompanija za železničku infrastrukturu Adif otpustili su dva visoka zvaničnika.
 
Ministarstvo saobraćaja Španije navodi da su greške dovoljno rano uočene da novac zbog njih nije protraćen. Oba regiona, međutim, sada će morati da čekaju još dve ili tri godine da dobiju nove vozove.
  • Cocco

    21.02.2023 10:21
    Podnose ostavke?
    To je kao zapadna moda. Ovde toga nema.
    Mislim, ostavki...
  • frka

    21.02.2023 09:25
    podesavanje
    Mi smo nase tunele produbili u dubinu , oni svoje nek prodube u sirinu. Eto posla za gradjevinske firme da se ugrade a ovi da zadrze proviziju za vec kupljene vozove.
  • Dejan

    21.02.2023 07:52
    Sistem je isti
    I ovi imaju svoje nesposobne progresivce kao i mi Srbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet