VIDEO: Presušili kanali u Veneciji

Poslednjih dana velika oseka koja je zadesila Veneciju ugrozila je nivoe oko 150 kanala u Veneciji, zbog čega je obustavljen prevoz vodenim taksijem i gondolama.
Takođe, to je otežalo rad gradskih službi hitne pomoći koje se uglavnom koriste čamcima, prenosi Blumberg.
Meteorološki stručnjaci kažu da je izuzetno mali protok vode direktna posledica suše koja je pogodila region u poslednjih nekoliko meseci i očekuje se da će nivoi kanala porasti minimalno do utorka.
Suša je dovela do niskog nivoa reka i u drugim delovima Italije, pa su tako neobično niski nivoi vode zabeleženi na reci Po i jezeru Komo. 
 
Merenja plime i oseke u Veneciji prošlog vikenda bila su više od pola metra ispod normalnog nivoa, a neke lokacije su bile potpuno nepristupačne za plovila.
 
Kako se navodi, Venecija je poznatija po svojim plimama, koje su postale sve češće poslednjih godina, a najgora plima dogodila se 2019. godine, uzrokujući štetu od oko milijardu evra.
 
  • Pera

    21.02.2023 14:26
    Zar Venecija ne nestaje ?
    Šta kažu brižni klimatolozi, kad će više nestati Venecija i Nafta?
  • ///

    21.02.2023 13:26
    Kako ti ljudi žive sada kada nema vode?
  • Mile

    21.02.2023 11:22
    @novosadjan
    Koja je to tačno "naša" strana gde je voda plava i prozirna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.