Belorusija formira dobrovoljnu teritorijalnu odbranu - "Svi građani da znaju da koriste oružje"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost naredio formiranje dobrovoljne teritorijalne odbrane.
Belorusija formira dobrovoljnu teritorijalnu odbranu - "Svi građani da znaju da koriste oružje"
Foto: Beta/AP
"Situacija trenutno nije laka i vremena su takva da bi bilo primereno da svaki čovek bude sposoban da rukuje oružjem", rekao je Lukašenko na sastanku Saveta bezbednosti i time objasnio naredbu o formiranju dobrovoljne teritorijalne odbrane.
Po pitanju rata koji se vodi u blizini Lukašenko je ponovio ono što je i ranije rekao.
"Beloruska vojska će se boriti jedino ako naša zemlja bude napadnuta. U slučaju čina agresije na nas odgovor će bit brz, primeren i oštar. U međuvremenu želim i tražim da svaki čovek zna barem da zaštiti svoj dom i svoju porodicu, a na kraju i našu zemlju", kazao je Lukašenko.
 
Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenin je dodao da bi spomenuta teritorijalna dobrovoljna odbrana trebalo da broji između 100.000 i 150.000 dobrovoljaca, a i više ako bude potrebno.
 
U Belorusiji je trenutno oko 50.000 profesionalnih vojnika.
  • Vlada

    21.02.2023 16:42
    Komično mi je kad su ovakvi diktatori toliko operisani od realnosti da zamišljaju da je za njih dobro da svi njihovi podanici znaju da pucaju.
  • Diktator kaže

    21.02.2023 15:49
    ... dobrovoljno moraš. Da nije tužno bilo bi smešno.
  • Tibra

    21.02.2023 11:09
    Sad ce ovaj nas da prepise recept od ovog belog medveda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.