Rumunija traži zatvaranje Ruskog centra za kulturu i nauku u Bukureštu: "Postao centar propagande"

Rumunske vlasti su tražile od Rusije da zatvori svoj kulturni institut u Bukureštu, uz ocenu da je od početka ruske invazije na Ukrajinu to postao centar propagande.
Rumunija traži zatvaranje Ruskog centra za kulturu i nauku u Bukureštu: "Postao centar propagande"
Foto: Pixabay
"Institut namerno iskrivljuje realnost i istoriju pred rumunskim javnim mnjenjem", piše u saopštenju rumunskog Ministarstva spoljnih poslova.
Dodaje se da je "ta propaganda novih dimenzija posebno ozbiljna od izbijanja ruskog agresorskog rata protiv Ukrajine" u februaru 2022. godine.
Otvoren 2015. godine, Ruski centar za kulturu i nauku u centru je glavnog grada Rumunije, članice Evropske unije (EU) i NATO-a, koja čvrsto podržava susednu Ukrajinu.
 
Ruski ambasador u Bukureštui, koji je danas pozvan u rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova, ima rok do 20. avgusta da završi zatvaranje tog centra.
  • Vladan

    22.02.2023 13:35
    @Nidza

    Stoput bolje Nemac nego banda Bosanaca koji u tvojoj kući slave svoje ratne zločince.
  • Mastodont

    22.02.2023 13:01
    @w/e

    Niste naš narod, čibe!
  • Nidza

    22.02.2023 09:45
    Ristanović @ Odgovorna drzava????? Pa njima ni predsednik nije Rumun, etnicki Nemac, ako je to normalno, odlicno. Nego, sta je sa Erdeljom, Moldavijom, Banatom i mnogim drugim teritorijama? Hteo je zapad da Kosmet bude sprecijalni slucaj, ali nije, ceo svet ce se pretumbati, granice najvise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet