Severna Koreja mobilisala mlade da izgrade 50.000 domova

Severnokorejski lider Kim Džong Un mobilisao je mlade kako bi pokrenuo novi projekat izgradnje stambenih objekata u Pjongjangu, pošto mu je cilj da napravi 50.000 domova, preneo je Rojters.
Severna Koreja mobilisala mlade da izgrade 50.000 domova
Foto: Pixabay
Kim je prisustvovao svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju domova u okrugu Sopo u subotu, gde je bilo i nekoliko hiljada mladih radnika, izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.
Pre dve godine Kim je predstavio plan o izgradnji 50.000 novih domova u Pjongjangu, koji bi trebalo da budu završeni do 2025. godine, a državni mediji su objavili da je prošle godine završeno 10.000 stanova, uključujući i neboder od 80 spratova.
Južna Koreja je upozorila na sve veću krizu u sankcijama izolovanoj Severnoj Koreji, kao i na navodne smrtne slučajeve usled gladi u pojedinim regionima.
 
Rojters navodi da Severna Koreja nije potvrdila da je došlo do nestašice hrane, ali je zakazala sastanak državnog vrha za kraj februara kako bi razgovarala o poljoprivrednom razvoju, nazivajući ga "veoma važnim i hitnim zadatkom".
 
Kim je rekao da se projekti pravljenja domova susreću sa "neviđeno teškim izazovima" i izrazio zahvalnost 100.000 mladih ljudi koji dobrovoljno učestvuju u realizaciji planova.
 
"Novi projekat izgradnje domaćinstava će biti još jedna ponosna stranica istorije naših pokreta mladih, simbol državne socijalističke revolucije, ali i političke borbe", istakao je Kim.
 
Prema njegovim rečima, projekat izgradnje domova pokazaće svetu kako Severna Koreja napreduje uprkos najtežim izazovima.
  • Za Realistu

    26.02.2023 12:01
    Zar Americi nisu rekli NE? Ne plaše se ni amerike ni samog đavola. Zar to nije za pohvalu? Kažu da im je narod podhranjen, pa tako je i kod nas, ali mi igramo kako drugi sviraju.
  • Realista

    26.02.2023 11:07
    soc-diktatura
    A kad budu uselili pothranjeno stanovništvo u gole betonske kutije bez struje i grejanja, napravljene od strane pothranjenih studenata tj. budućih radilica u centru za dezinformacije i kolektore stranih valuta za specijalne prohteve diktatora, srbi će im i dalje klicati na uspehu jer je za njih to jedna slobodarska zemlja samo zato što je rekla Americi "Ne!"...
  • Sabahudin

    26.02.2023 10:37
    Omerović
    Svaka mu čast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.