Rusija tvrdi da je oborila 10 ukrajinskih dronova na Krimu

Ruska vojska saopštila je danas da je oborila deset ukrajinskih dronova tokom napada na njene instalacije na Krimu.
Rusija tvrdi da je oborila 10 ukrajinskih dronova na Krimu
Foto: Beta/AP
Ovo je objavljeno dan posle sličnog upada bespilotnih letelica na rusku teritoriju. 
"Osujećen je pokušaj velikog napada dronovima od strane Kijeva na instalacije na poluostrvu Krimu", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Prema ministarstvu, ruska protivvazduhoplovna odbrana oborila je šest ukrajinskih dronova, a četiri su deaktivirani elektronskim putem.
 
Juče je izvršen napad dronovima na rusku teritoriju, a u njima nije načinjena šteta. Prvi put jedna od ovih bespilotnih letelica srušila se u regionu Moskve. Tri su oborene u noći od ponedeljka na utorak u drugim regionima. 
 
Nije prvi put da je dronovima napadnut Krim, poluostrvo koje je Rusija pripojila 2014. godine, gde se nalazi njena crnomorska flota i koje ona koristi kao pozadinsku bazu za svoju ofanzivu u Ukrajini.
 
Bespilotne letelice ciljale su luku Sevastopolj u decembru, elektranu početkom oktobra i glavni štab ruske flote u Crnom moru u avgustu.
 
Krajem oktobra ruski brodovi u Sevastopoljskom zalivu bili su na meti napada zbog čega je Rusija bila primorana da privremeno prekine važan sporazum o izvozu ukrajinskih žitarica.
  • Joca

    01.03.2023 14:12
    Čak i da je ovo istina u šta sumnjam (ova vest je objavljena još juče), vreme je da Rusi osete težinu rata.

    "Region Moskve" je neko selo XY udaljeno 60 milja od Moskve.
  • Zozon

    01.03.2023 13:55
    Da nisu Mitrovićevi dronovi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.