Pentagon odobrio prodaju municije Tajvanu u vrednosti od 619 miliona dolara

Sjedinjene Američke Države (SAD) odobrile su prodaju municije za borbene avione F-16 Tajvanu, u vrednosti od 619 miliona dolara, saopštio je Pentagon.
Pentagon odobrio prodaju municije Tajvanu u vrednosti od 619 miliona dolara
Foto: Pixabay
Prodaja uključuje 100 raketa AGM-88B (HARM), 200 raketa vazduh-vazduh srednjeg dometa (AMRAAM) AIM-120C-8, kao i lansere i rakete za vežbanje.
Prodaja će ojačati "sposobnost Tajvana da obezbedi odbranu vazdušnog prostora, regionalnu bezbednost i interoperabilnost sa Sjedinjenim Državama", saopštio je sinoć Pentagon.
Dolazi u trenutku velikih tenzije između Vašingtona i Pekinga, posebno oko Tajvana koji Kina smatra delom svoje teritorije.
 
Tajvanska vlada pozdravila je prvu prodaju oružja SAD ove godine, a devetu pod predsednikom Džozefom Bajdenom.
  • Шоми

    02.03.2023 11:47
    смрт америчком империјализму!
  • YYY

    02.03.2023 11:31
    I ko sad izaziva sukobe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.