Rus uhapšen zbog ćerkinih antiratnih crteža u školi: Prikazala kako Rusija bombarduje Ukrajinu

Ruska policija uhapsila je samohranog oca, a njegovu 12-godišnju ćerku privremeno smestila u državno prihvatilište, zbog njegovog protivljenja ratu u Ukrajini i devojčičinih školskih crteža.
Rus uhapšen zbog ćerkinih antiratnih crteža u školi: Prikazala kako Rusija bombarduje Ukrajinu
Foto: Pixabay
Na crtežu je prikazano kako Rusija bombarduje porodicu u Ukrajini.
Samohrani otac Aleksej Moskaljov iz Jefremova uhapšen je juče zbog antiratnih objava na ruskoj društvenoj mreži Adnaklasniki, piše list Gardijan.
Moskaljovljev advokat Vladimir Bilijenko izjavio je da je policija pretresla devojčicu i smestila u prihvartilište dok joj otac ne bude oslobođen ili ne bude pronađen drugi staratelj.
 
"O njoj će brinuti država dok ne bude odlučeno o sudbini njenog oca", rekao je Bilijenko i dodao da bi, ukoliko Moskaljov bude osuđen i ne bude pronađen nijedan blizak rođak, devojčica mogla da završi u sirotištu.
 
Porodica je saopštila da je policija počela da vrši pritisak u aprilu prošle godine kada je Marija, učenica šestog razreda, odbila da učestvuje na patriotskom času u školi, nacrtala crtež ukrajinske porodice na koju padaju bombe i ispisala parolu "Slava Ukrajini!".
 
Škola je pozvala policiju koja je ispitala devojčicu i zapretila njenom ocu. Moskaljov je kasnije kažnjen sa oko 400 evra jer je na društvenoj mreži opisao ruske vojnike "silovateljima". Agenti ruske službe bezbednosti FSB su kasnije tog meseca došli u školu, ispitivali Moskaljovljevu ćerku i zapretili da će mu ona biti oduzeta a on uhapšen jer "pogrešno vaspitava dete".
 
Ocu sada preti trogodišnja kazna zatvora. Advokat Bilijenko je rekao da je malo verovatno da će njegova ćerka biti data majci na staranje, ali da se oko deset komšija javilo da primi devojčicu, što ostavlja nadu da devojčica neće ići u sirotište, ako sud odobri.
  • @rusofilija

    04.03.2023 13:11
    Prvi si u nedostatku argumenata napisao besmislen komentar da ako neko voli Rusiju mora isključivo da koristi ruske proizvode i valutu, čudno je zato zašto to isto ne važi i za vas amerofile. Tako je, i nacistička Nemačka je jednom bila država sa najsnažnijim tehnološkim i naučnim resursima na svetu, što je i razlog zašto su mnogi nacisti završili baš u SAD, amnestirani za svoja činjenja ne bi li svojim znanjem izgradili novu zlu imperiju, ovog puta američku. I Britanija je nekada bila imperija na račun kolonija, isto kao danas SAD samo što se danas to što rade ne naziva tako.
  • Upućen

    04.03.2023 08:06
    @amerofilija
    Za razliku od Rusa koji ne štede u dolarima ...
  • rusofilija

    03.03.2023 17:49
    @amerofilija
    03.03.2023 • 15:33


    hahaha.. u nedostatku argumenata neko napise i ovakav komentar.
    Tvoja mrznja prema Americi nece promeniti cinjenicu da ova daleko najsnaznija drzava sveta ostvaruje cak 32% ukupnog svetskog bruto produkta. To je drzava u kojoj zivi najveci broj srba van Srbije.
    To je drzava ciji je bruto produkt jednak zbiru produkata EU, Kine i Japana.
    To je drzava sa najvecim stepenom useljavanja stranaca, drzava sa najsnaznijim tehnoloskim i naucnim resursima na svetu.
    Pitaj Srbe koji zive u Americi zasto su otisli bas tamo da zive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet