Tramp: Ja sam jedini kandidat koji može da obeća da će sprečiti treći svetski rat

Bivši američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je on jedini predsednički kandidat za izbore 2024. koji može da obeća da će sprečiti treći svetski rat.
Tramp: Ja sam jedini kandidat koji može da obeća da će sprečiti treći svetski rat
Foto: Pixabay

Kako je naveo, on je sposoban da spase Sjedinjene Američke Države (SAD) od demokrata "koji su za rat" i od "fanatika i glupaka" Republikanske partije.

Na velikom godišnjem skupu konzervativaca u Vašingtonu, Tramp je rekao je da su Amerikanci usred "epske borbe da spasu zemlju od ljudi koji je mrze".
Donald Tramp, koji je kandidaturu formalizovao u novembru, govorio je skoro sat i 40 minuta, ne štedeći nikoga, uključujući i sopstveni tabor.
 
"Imali smo Republikansku stranku koju su vodili monstrumi, neokonzervativci, globalisti, fanatici koji se zalažu za otvaranje granica i glupaci", rekao je Tramp.
 
On je dodao da su američki birači umorni od "dvopartijskih političkih dinastija, trulih ličnih interesa, političara zaljubljenih Kinu i pristalica beskrajnih ratova u inostranstvu".
 
"Imaćemo treći svetski rat ako se uskoro nešto ne dogodi", upozorio je Tramp, koji je otvoreno govorio protiv američke pomoći Ukrajini.
 
"Ja sam jedini kandidat koji može da da ovo obećanje: sprečiću treći svetski rat", rekao je bivši predsednik koga je na izborima 2020. porazio demokratski predsednik Džozef Bajden.
  • zztop

    05.03.2023 21:53
    Jel to onaj što je acu postavio na pravo mesto , na malu stolicu postrani... i potpisao aco svašta i obećao premestiti ambasadu srbije i ništa od toga nije ispoštovao ...
  • D

    05.03.2023 19:53
    Dementni čika
    Ko njega šta pita ?
  • Marko

    05.03.2023 16:40
    Tramp je licitirao sa plaćanjem članstva u Nato, zato se Rusija i odlučila da napadne. Oni su ga i doveli na vlast da bi bio suzdržan i da bi mogli da se obračunavaju sa kim hoće i kako hoće, kao sporazum Ribenteop-Molotov između Hitlera i Staljina. On je u slabljenju drugih video jačanje SAD, a druge sile priliku da reše svoje interese i to je to. Čovek je toliko sebičan, samoživ, pohlepan i nezainteresovan za čovečanstvo kao celinu, da je nedopustivo da takav čovek vodi velesilu koja utiče na celo čovečanstvo. O uticaju na životnu sredinu i klimatske promene da ne govorimo, taj bi Rio Tinto blagosiljao da kopa u Srbiji brže nego što bismo izgovorili "Jadar".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet