Šefu železničke stanice u Grčkoj preti i doživotni zatvor zbog nesreće sa 57 mrtvih

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavila je da će stručnjaci za železnički transport otputovati u Atinu nakon nesreće u Grčkoj prošle nedelje, u kojoj je poginulo 57 ljudi.
Šefu železničke stanice u Grčkoj preti i doživotni zatvor zbog nesreće sa 57 mrtvih
Foto: Beta/AP

"Bezbednost u železnici je najvažnija", napisala je Fon der Lajen na Tviteru nakon razgovora sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom u ponedeljak, piše Hina.

Oni su razgovarali o "daljoj tehničkoj podršci koju EU može da pruži Grčkoj za modernizaciju svojih železnica i poboljšanje bezbednosti železničkog saobraćaja", napisala je ona.

Zbog nesreće, u Grčkoj je priveden šef stanice u gradu Larisa, a železničari nastavljaju štrajk i proteste.
 
Advokat načelnika pritvorske stanice izjavio je u ponedeljak da su njegovog klijenta u nedelju istražitelji ispitivali više od sedam sati. Ukoliko bude proglašen krivim za ubistvo iz nehata, mogao bi da dobije kaznu od najmanje 10 godina zatvora, ali i doživotnog zatvora.
 
To je najgora železnička nesreća u istoriji Grčke.
 
Grčki železničari štrajkovali su u ponedeljak šesti dan zaredom, izražavajući nezadovoljstvo bezbednošću železničke mreže u zemlji. Sindikati tvrde da su bezbednosni standardi oslabili tokom godina i da je železničkom sistemu preko potrebna hitna obnova i javna ulaganja.
  • Igor

    06.03.2023 16:34
    Stave nekog Homera da potpuno sam usmerava vozove i sad je on kriv za sve, pa svaka vama čast.
  • Mila

    06.03.2023 14:23
    I treba! Ali, u zatvor treba da idu i ministar i premijer. Dok tako ne bude, niko neće preuzeti odgovornost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.