Novi sudar aviona u letu, poginule četiri osobe na Floridi

Četiri osobe koje su se nalazile u dva mala aviona, koja su se sudarila u utorak na Floridi, poginule su.
Novi sudar aviona u letu, poginule četiri osobe na Floridi
Foto: Pixabay

To je saopštila kancelarija šerifa okruga Polk.

Nesreća se dogodila iznad jezera Hartridž u Vinter Hejvenu, oko 45 milja jugozapadno od Orlanda. U nesreći su učestvovali hidroavion Pajper J-3 i avion Čiroki pajper 161, javlja CNN.

"Moje srce je sa porodicama i prijateljima onih koji su poginuli u današnjoj nesreći", rekao je šerif okruga Polk Grejdi Džad.
 
Jedan avion je pronađen delimično potopljen u jezeru Hartridž, a drugi potpuno potopljen na dnu jezera, saopštili su iz šerifove kancelarije.
 
Uzrok sudara još nije poznat. Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja i Federalna uprava za avijaciju će sprovesti istragu, rekao je Džad.
 
Podsetimo, juče je došlo i do sudara dva vojna aviona u blizini Rima u Italiji, pri čemu su piloti poginuli.
  • Ssy

    08.03.2023 17:14
    Objašnjenje postoji
    Previše pilota amatera, previše privatnih aviona i rezultati su očigledni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.