U četvrtak bez letova u Grčkoj: Štrajk zbog tragičnog sudara dva voza

Dolazni i odlazni letovi na grčkim aerodromima biće obustavljeni u četvrtak, 16. marta, kada je najavljen 24-časovni štrajk kontrolora leta i radnika civilne avijacije zbog železničke nesreće.
U četvrtak bez letova u Grčkoj: Štrajk zbog tragičnog sudara dva voza
Foto: Beta/AP
U direktnom sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara kod grada Larisa poginulo je 57 ljudi, a desetine su povređene.
Generalni štrajk, koji su sazvali najveći sindikati privatnog i javnog sektora u zemlji, poslednji je u nizu postupaka protiv konzervativne vlade i političkog sistema koji je stalno ignorisao apele sindikata zbog mera bezbednosti.
Neimenovani zvaničnik uprave civilnog vazduhoplovstva izjavio je za Rojters da će svi letovi biti obustavljeni 16. marta i samo će biti dozvoljeni letovi aviona sa presedanjem, kao i hitni i letovi koji se tiču akcija potrage i spasavanja.
 
Kompanije "Egejan erlajnz" i "Olimpik er" saopštile su da su bile prisiljene da otkažu sve domaće i međunarodne letove tog dana. Štrajk će se odraziti na stotine letova širom zemlje na oko 40 aerodroma.
 
Osim toga, zbog štrajka će i brodovi ostati u lukama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet