Eksplozija u rudniku uglja u Kolumbiji izvala lančanu reakciju u još četiri, najmanje 11 poginulo

Najmanje 11 ljudi je poginulo a deset je nestalo u centralnoj Kolumbiji kao posledica ogromne eksplozije u rudniku uglja koja je dovela do lančane reakcije u četiri sa njim povezana rudnika.
Eksplozija u rudniku uglja u Kolumbiji izvala lančanu reakciju u još četiri, najmanje 11 poginulo
Foto: Pixabay
Do ekslozije je došlo u utorak uveče po lokalnom vremenu, a pretpostavlja da ju je izazvalo nagomilavanje metana. 
Predsednik Kolumbije Gustavo Pertro saopštio je preko Tvitera da spasioci pokušavaju da dopru do rudara koji su zarobleni u rudniku, smeštenom kod mesta Sutatausa u provinciji Sundinamarka.
Isprva se mislilo da je u eksploziji poginulo četvoro ljudi, da je spaseno dvoje a da je 17 zarobljeno u rudniku, ali su vatrogasci kasnije saopštili da je eksplozija ugrozila ne jedan nego pet rudnika koji su povezani tunelima, i da je došlo do lančane reakcije sa širim posledicama. 
 
Eksplozije i odroni česte su pojave u kolumbijskim rudnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.