VIDEO: Pentagon objavio snimak sudara ruskog aviona sa američkim dronom

Pentagon je objavio kratak video snimak na kojem se vidi incident od 14. marta, koji se dogodio iznad Crnog mora, a u kom su učestvovali ruski lovac Su-27 i američki dron za izviđanje.
Američka vojska je objavila snimak momenta kada je ruski vojni avion udario u američki dron, zbog čega je on kasnije morao da bude oboren u Crno more.
 
BBC navodi da je vojska SAD objavila jedan mali deo incidenta, i da taj medij nije video događaje pre i posle.
Američki dron je oboren u Crno more posle bliskog susreta sa dva ruska aviona Su-27 14. marta. Pentagon je tvrdio da je dron oboren pošto je ruski lovac doleteo ispred njega i ispustio gorivo, što je dovelo do oštećenja propelera.
 
Rusija negira da su njeni avioni imali bilo kakav kontakt sa dronom i navodi da je do rušenja došlo zbog naglog manevra. Moskva tvrdi da je dron izviđao za Ukrajinu i da je leteo u pravcu Krima.
 
  • Djordije Cvarkov

    19.03.2023 10:25
    Iz koje
    ... je ovo igrice?
  • Tako

    18.03.2023 09:20
    Ma sta se lozite
    Hteo covek da mu dospe gorivo.
  • Bananamen

    18.03.2023 08:05
    Odgovor na pitanje sta rade Ameri u Crnom Moru: brane saveznike za razliku od Rusa 1999.

    Odgovor na pitanje zasto su ameri tako blizu a Rusi nisu: Kubanska kriza

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet