Policija zabranila proteste u centru Pariza, kazne za one koji pokušaju da se okupe

Policija je zabranila danas okupljanja protiv penzijske reforme na Trgu Konkord i na Jelisejskim poljima u Parizu, posle dva dana protesta obeleženih incidentima.
"Zbog ozbiljnog rizika od remećenja javnog reda i mira svako okupljanje na Trgu Konkord i njegovim prilazima, kao i u sektoru avenije Šanzelize je zabranjeno", rečeno je agenciji Frans pres u policiji.

Kako se navodi policija će sistematski sklanjati osobe koje budu pokušale da se okupe i može im biti izrečena kazna.

Protivnici penzione reforme francuskog predsednika Emanuela Makrona najavili su nastavak protesta ovog vikenda, predviđena su nova okupljanja i štrajkovi u zemlji koja je zapala u političku krizu od kada je vlada usvojila zakon o penzionoj reformi zaobilazeći parlament.

  • Antun Čupak

    18.03.2023 22:26
    Bog te mazo,nigde ne videh onu cvecarku???
  • Filmofil

    18.03.2023 21:46
    Da li će sada Pajtić na ovu odluku napisati ubitačan autorski tekst sa poređenjem sa filmom "Brazil", i opet De Niro ... ?
  • Samo pitam

    18.03.2023 21:43
    Da li prepoznajete slične represivne metode vlasti u Francuskoj, u Srbiji, .... u Rusiji ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet