Protest u Lisabonu: Troškovi života postaju nepodnošljivi

Nekoliko hiljada državnih službenika i zaposlenih u privatnom sektoru iz celog Portugala okupilo se danas u Lisabonu gde su zatražili povećanje plata i mere za rešavanje porasta troškova života.
Okupljeni su uzvikivali "Troškovi života postaju nepodnošljivi" i "neprihvatljivo je biti siromašniji uz posao".

Protest na poziv sindikata dolazi dan posle nacionalnog štrajka državnih službenika koji traže povećanje plata. Taj štrajk je uticao na rad škola i bolnica, dok na ulicama đubretari nisu prikupljali smeće.

Sindikati pozivaju i na kontrolu cena osnovnih namirnica, traže pomoć za suzbijanje rasta zakupnina i hipoteka, kao i mere za borbu protiv društvene nesigurnosti.
 
Tokom cele 2022. godine, stopa inflacije u Portugalu dostigla je visok nivo od 7,8 odsto, najviši u poslednjih 30 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.