Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka tajnosti u vezi sa poreklom kovida

Predsednik SAD Džozef Bajden potpisao je zakon kojim zahteva od direktora Nacionalne obaveštajne službe da skine oznaku tajnosti sa informacija u vezi sa poreklom kovida19.
Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka tajnosti u vezi sa poreklom kovida
Foto: Pixabay
Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida19. 
Međutim, Bajden je istakao da će njegova administracija imati na umu nacionalnu bezbednost kada se bude odlučivalo šta će biti objavljeno u javnosti, preneo je Rojters.
"U sprovođenju ovog zakona moja administracija deklasiraće i podeliti onoliko informacija koliko je moguće, u skladu sa mojim ustavnim ovlašćenjima da štitim otkrivanje informacija koje bi štetile nacionalnoj bezbednosti", naveo je Bajden u saopštenju. 
 
Predlog zakona je jednoglasno usvojen u Senatu i Predstavničkom domu pre slanja u Belu kuću. 
 
Vol strit džurnal izvestio je prošlog meseca da je ministarstvo energetike SAD procenilo da je pandemija verovatno nastala zbog curenja virusa iz kineske laboratorije u Vuhanu.
  • Rile

    21.03.2023 20:27
    I?Šta kaže?
  • hmm

    21.03.2023 07:19
    Bas me zanima Bajdenova "istina"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.