Više od 20 mrtvih u tornadu koji je pogodio državu Misisipi u SAD

U snažnom tornadu koji je pogodio ruralni deo američkih država Misisipi i Alabama stradale su najmanje 23 osobe.
Više od 20 mrtvih u tornadu koji je pogodio državu Misisipi u SAD
Foto: Beta/AP
Uništene su zgrade i prekinuto je snabdevanje strujom, dok se nevreme praćeno gradom veličine teniske loptice širilo južnim delom SAD.
Agencija za hitne slučajeve Misisipija potvrdila je danas da su 23 osobe nastradale, a više desetina je povređeno. Četiri osobe se vode kao nestale.
Agencija je na Tviteru objavila da su timovi za potragu i spasavanje na terenu i pružaju pomoć pogođenima.
 
Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado izazvao štetu oko 96 kilometra severoistočno od Džeksona u državi Misisipi. Ruralni gradovi Silver Siti i Roling Fork prijavili su da je bilo razaranja i tokom noći sa vetrom jačine 113 kilometara na čas bez slabljenja, ka Alabami kroz gradove Vinona i Ejmori.
 
Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje meštanima da nađu sklonište navodeći da se radi o situaciji opasnoj po život, i da krhotine koje nosi vetar mogu da budu smrtonosne za one koji se ne sklone. Upozoreno je i na moguću štetu na domovima, poslovnim prostorima i vozilima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.