Poslanici Donjeg doma Parlamenta Francuske dobili preteća pisma

Predsednica Donjeg doma Parlamenta Francuske, Jael Bron-Pive izjavila je da je dobila antisemitske pretnje i da je nekoliko poslanika, pretežno iz vladajuće koalicije, dobilo preteća pisma.
Poslanici Donjeg doma Parlamenta Francuske dobili preteća pisma
Foto: Pixabay
Ona je osudila "masovni fenomen" nasilja prema poslanicima, dodajući da dobila pismo na dve strane "sa apsolutno odvratnim sadržajem".

"Pismo počinje 'ljubazno': Zdravo debela jevrejska krmačo... Imamo gvozdene šipke da eliminišemo tu odvratnu Judu", rekla je Jael Bron-Pive na televiziji i dodala da se takav ton nastavlja na dve stranice pisma.

Iznela je da je predsednica vladajuće poslaničke grupe Renesansa, Oror Berže, nedavno dobila pismo u kojem se njoj i njenoj četvoromesečnoj bebi preti smrću.
 
Prema rečima Jael Bron-Pive, isti je rukopis pisama, a slično pismo dobila je i poslanica Renesanse Mari Lebek.
 
"Nikad nisam zamišljala da ću bavljenjem politikom morati da trpim antisemitizam, seksizam i nasilje. Politička posvećenost je neophodna. Ne smemo da dozvolimo mržnju, nikada", rekla je predsednica Narodne skupštine.
 
Neki analitičari smatraju da su pretnje poslanicima, kojih je i ranije bilo, ali ne u takvom obimu, verovatno povezane sa nezadovoljstvom i protestom građana protiv penzione reforme.
 
Jael Bron-Pive je osudila nasilje na protestima, odnosno nasilje "pojedinaca koji dolaze da sve porazbijaju i da podrivaju slobode".
 
"To su ljudi koji ne poštuju ništa, a svakako ne ljudski život", rekla je ona.
 
U Francuskoj su za utorak zakazani novi protesti protiv penzione reforme, te se strahuje od nasilja kojeg je bilo tokom ranijih okupljanja.
  • Realista

    27.03.2023 08:32
    posledica
    Pa nisu Francuzi srbi da se zahvale svojim poslanicima što im uništavaju živote...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet