Poziv Rusima da ne usvajaju decu "ukradenu" iz Ukrajine

Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk pozvala je Ruse da ne usvajaju decu za koju je rekla da su "ukradena" u Ukrajini tokom rata i deportovana u Rusiju.
Poziv Rusima da ne usvajaju decu "ukradenu" iz Ukrajine
Foto: Pixabay
Vereščuk je na svom Telegram kanalu navela da su siročad "ukradena u Ukrajini" i da su navodno data na usvajanje u Rusiji.
Dodala je da snažno preporučuje ruskim građanima da ne usvajaju ukrajinsku siročad "koja su nezakonito odvedena iz privremeno okupirane teritorije Ukrajine".
"Još jednom podsećam sve ruske takozvane 'usvojitelje' i 'staratelje': pre ili kasnije ćete morati da odgovarate", napisala je Vereščuk, koja je zadužena za socijalna pitanja.
 
Prema podacima ukrajinskog Ministarstva za integraciju okupiranih teritorija, 19.514 ukrajinske dece trenutno se vodi kao nezakonito deportovano.
 
Međunarodni krivični sud izdao je sredinom marta nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i ombudsmanke Rusije za prava dece Marije Lvove Belove, optuživši ih za navodnu nezakonitu deportaciju dece iz Ukrajine u Rusiju.
  • Limanac

    29.03.2023 21:07
    Tanjug javlja......
    Kako tanjug javlja......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.