Papa Franja u bolnici, ima respiratornu infekciju

Papa Franja koji je danas primljen u bolnicu u Rimu na, kako je ranije rečeno, prethodno zakazanu kontrolu, ima respiratornu infekciju i ostaće u bolnici "nekoliko dana", saopštila je pres služba.
 Papa Franja u bolnici, ima respiratornu infekciju
Foto: Beta/AP
To je saopštio direktor pres službe Vatikana Mateo Bruni.
Pregledi su pokazali respiratornu infekciju, koja nije kovid-19, i koja će zahtevati nekoliko dana u bolnici, rekao je danas Bruni.
Vatikan je prethodno saopštio da je 86-ogodišnji papa Franja primljen u bolnicu Đemeli u Rimu radi obavljanja ranije zakazanih kontrola.
 
Papa Franja (86), koji je sredinom marta obeležio 10 godina pontifikata, učestvovao je pre podne na redovnoj nedeljnoj audijenciji na trgu Svetog Petra, pojavio se nasmejan i pozdravljao vernike iz svog "papamobila".
 
Papa, koji se kreće u kolicima od maja prošle godine zbog hroničnih bolova u kolenu, proveo je 10 dana u bolnici Đemeli u julu 2021. radi operacije debelog creva.
 
On je objasnio da je imao "posledice" od anestezije posle te hirurške intervencije zbog čega je do sada odbacivao mogućnost operacije kolena.
  • 696

    29.03.2023 22:10
    Malo je takvih
    Papa Franja je dobar čovek. Želim mu brz oporavak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.