Švedski sud osudio ženu na tri meseca zatvora na osnovu fotografija

Švedski sud osudio je 35-godišnju Fatoš Ibrahim na tri meseca zatvora, jer je 2014. godine objavila svoje fotografije sa odsečenim ljudskim glavama u sirijskom gradu Raki.
Švedski sud osudio ženu na tri meseca zatvora na osnovu fotografija
Foto: Pixabay
U obrazloženju presude Okružnog suda u Geteborgu, navodi se da je Fatoš Ibrahim "u dva navrata objavila fotografije odsečenih glava poređanih na ogradi kružnog toka u Raki", koje su postavili ekstremisti Islamske države (ID) i svojim mobilnim telefonom fotografisala sebe na trgu Naim (raj) pored obešenih ljudska tela ili odsečenih glava, prenosi AP.
Sud je u presudi ocenio da je Ibrahim na Fejsbuku objavila "omalovažavajuće komentare o ljudima na fotografijama", između ostalog da su "zaslužili ono što im se dogodilo", čime je jasno izrazila privrženost akcijama Islamske države.
Ibrahim je rekla na sudu da je otputovala u Siriju u decembru 2012. godine, ali ne da bi se pridružila Islamskoj državi, kao i da je bila primorana da ostane.
 
Fatoš Ibrahim je osuđena i za pretnje i klevetanje socijalnih radnika u Švedskoj.
  • Branko

    31.03.2023 08:50
    Kao sto se vidi iz prilozenog i u slobodoumnoj i liberalnoj Svedskoj osudjuju ljude i za klevetanje,sto nam pojasnjava da tamo, u stvari, mozes biti slobodouman koliko god hoces samo dok si na liniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet