Smenjen direktor policije Crne Gore

Vlada Crne Gore smenila je na današnjoj sednici direktora Uprave policije Zorana Brđanina.
Smenjen direktor policije Crne Gore
Foto: 021.rs
Pre nekoliko dana uhapšen je njegov pomoćnik Dejan Knežević pod sumnjom da je deo kriminalne organizacije.
Vlada je za vršioca dužnosti imenovala dosadašnjeg načelnika Centra bezbednosti Budva Nikolu Terzića.
Premijer Dritan Abazović kazao je da ni u jednom momentu nije dovodio u pitanje intelektualni ili profesionalni kapacitet Brđanina, sa kojim želi da zadrži odličnu komunikaciju. On je istakao da su zahvaljujući aktivnostima ministra unutrašnjih poslova i kabineta premijera uspeli da odblokiraju dostavljanje podataka Europola.
 
"Zašto Europol nije hteo da dostavlja podatke? Meni je poznato, njima izgleda nije. Ako to nije poznato bilo dosadašnjem direktoru, meni je žao", kazao je on.
 
Istakao da je imao korektan razgovor sa Brđaninom i da je tražio od njega "džentlmenski" da podnese ostavku i da mu bude dodeljena druga radna pozicija.
 
"On je svojevoljno rekao da mu to nije prihvatljivo i došli smo u situaciju da mi preduzmemo mere", poručio je Abazović.
 
Rekao je da je ponosan na rezultate Brđanina, ističući da ne smatra da je on za „nešto posebno kriv“, osim funkcionalno i da je zbog dužine boravka u Upravi policije morao da ima informaciju više od svih članova Vlade računajući i premijera zbog, kako je rekao, prirode posla.
 
"Borimo se protiv narko kartela koji nisu van institucija, već u njima. Da su ljudi štitili ljude koji su činili gnusne zločine, ubijali ljude i ukopavali ih na razna mesta od kojih su neka nepoznata. Neka svaka institucija, ja sam spreman svojom čašću i materijalno da odgovaram za ovakve stvari", istakao je Abazović.
Viši sud u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana pomoćniku direktora policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejanu Kneževiću, koji je uhapšen pod sumnjom da je povezan s grupom koja se tereti za organizovani kriminal i šverc droge.
 
Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom je obuhvaćeno 17 osoba, među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.
 
Knežević je na saslušanju negirao dela koja su mu stavljena na teret, a prema rečima njegovog advokata pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i od uticaja na svedoke.
  • Cocco

    30.03.2023 16:48
    Lako je njima kada imaju direktora Policije, pa imaju koga i da smene.
    A koga ovde da smenimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.