Putin potpisao dekret o rutinskoj prolećnoj regrutaciji

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se utvrđuje rutinska prolećna regrutacija i poziva 147.000 građana na obaveznu vojnu službu, javila je danas novinska agencija Tass.
Putin potpisao dekret o rutinskoj prolećnoj regrutaciji
Foto: Pixabay
U dekretu se kaže da regrutacija treba da se izvrši od 1. aprila do 15. jula 2023. godine za državljane Rusije stare od 18 do 27 godina koji nisu u rezervnom sastavu i podležu regrutaciji za vojnu službu.
Uredbom je propisano i optuštanje iz vojne službe vojnika kojima je isteklo služenje vojnog roka.
U jesen 2022. godine na služenje vojnog roka pozvano je 120 hiljada ljudi, a prošlog proleća 134,5 hiljada.
 
Tada je TASS citirao ministarstvo odbrane rekavši da regrutacija ni na koji način nije povezana sa specijalnom vojnom operacijom, što je zvanični naziv Rusije za rat u Ukrajini, prenosi Radio slobodna Evropa.
 
Svi muškarci u Rusiji su dužni da odsluže jednogodišnju vojnu službu u uzrastu od 18 do 27 godina, ili ekvivalentnu obuku dok studiraju.
 
U proseku poslednjih godina oko 130.000 ljudi je pozvano u svaku od prolećnjih i jesenjih kampanja, navodi TASS.
  • Salaši

    31.03.2023 14:54
    VELIKA sramota za Ruse i propalog Putina. Bolje da se stide i da se vrate kući.Nemaju šta više tražiti u Ukrajinu. Jonako Rusija je rat već izgubila. Bolje da razmisle šta će da jedu od siromaštva koji će stići Ruskog naroda.
  • Marko

    31.03.2023 12:24
    spojeni sudovi
    Sad kad nagrnu Ruje u Srbiju. Odose cene izdavanje stana u nebesa.
  • Gorgon

    31.03.2023 10:22
    Putin je na vlasti već dve decenije i nema nameru da sjaši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.