Brajan Volš i zvanično optužen za ubistvo supruge Ane

Brajan Volš je optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, agenta za nekretnine i majke troje dece koja je nestala početkom godine, rekao je okružni tužilac.
Brajan Volš i zvanično optužen za ubistvo supruge Ane
Foto: Beta/AP
Volšu je već bilo stavljeno na teret ubistvo i druge tačke u januaru, u vezi sa nestankom njegove supruge, za šta je on izjasnio da nije kriv, nakon što su vlasti pronašle dokaze da je ubio i raskomadao suprugu i na jeziv način se rešio njenih ostataka, prenosi CNN.
Optužnica porote okruga Norfolk pomera slučaj iz okružnog suda u viši i doći će do nove optužbe, rekao je okružni tužilac.
Porota je optužila Volša za ubistvo, ometanje istrage i nepropisno prenošenje ljudskog tela, naveo je tužilac.
 
Okružni tužilac Majkl Morisej saopštio je da su protiv Brajana Volša podignute tri optužnice - za ubistvo supruge Ane Volš, za dovođenje u zabludu policijske istrage i ometanje sprovođenja pravde, i za "nepropisno prenošenje ljudskog tela", navodi boston25news.com.
 
"Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi u januaru. Ova optužnica premešta slučaj Višem sudu u Norfolku, gde će Volšu biti ponovo suđeno u narednim nedeljama. Taj datum još nije određen", navodi tužilac.
 
Ana Volš je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom "Logan" i odatle otputuje u Vašington zbog posla. Policija je tragala za njom više od nedelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine. 
 
Suprug nestale Beograđanke je od ranije u pritvoru zbog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se izjasnio da nije kriv.
 
Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.
 
Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.
 
Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosio je narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.
U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.
 
Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.