Makron ide kod kineskog predsednika, upozoriće ga da ne donosi "pogubnu odluku" o Rusiji

Francuski predsednik Emanuel Makron će upozoriti svog kineskog kolegu Si Đinpinga sledeće nedelje tokom posete Kini, na posledice moguće "pogubne odluke" ako Rusiju vojno podrži protiv Ukrajine.

"Ako Kina donese takvu pogubnu odluku, to bi moglo da dovede do velikog strateškog efekta na sukob", izjavio je izvor blizak predsedništvu Francuske.

Taj izvor je dodao da Makron želi da sa Pekingom pronađe prostor za inicijative kako bi se podržalo ukrajinsko civilno stanovništvo i pronašao put za rešenje konflikta.
Francuski predsednik u sredu, 5. aprila, počinje četvorodnevnu posetu Kini.
 
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je nedavno, nakon samita sa Sijem koji je održan u Moksvi, da Rusija i Kina razvijaju saradnju, uključujući i na vojnom planu, ali da to nije vojni savez.
 
On je odbacio tvrdnje da saradnja Moskve i Pekinga predstavlja pretnju Zapadu.
  • realno 2

    02.04.2023 22:28
    ovakve vesti su
    najbolji lakmus test za prosecnu inteligenciju na ovim prostorima.
  • Milanče

    01.04.2023 13:21
    komarac
    "Ala je strašno kad komarac kašlje."
  • Šato Brian

    01.04.2023 09:47
    Bolje da nisi sklanjao sat
    Pre će biti Da Zamoliš i ponudiš neko obećanje za uzvrat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.