Kina: SZO pokušava da nas ocrni

Kineski zdravstveni zvaničnici stali su u odbranu svog istraživanja porekla korona virusa.

Oni su kritikovali Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) nakon što je njen direktor Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio da je Peking trebalo ranije da podeli te informacije.

"Komentari SZO su bili uvredljivi i bez poštovanja", rekao je direktor Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Šen Hongbing.
On je optužio SZO da pokušava da ocrni Kinu i pozvao tu organizaciju da ne pomaže onima koji politizuju pandemiju korona virusa.
 
Generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je 17. marta da je novootkriveni genetski materijal prikupljen u Vuhanu u centralnoj Kini, gde su zabeleženi prvi slučajevi zaraze krajem 2019, trebalo da bude podeljen pre tri godine.
 
"Kao odgovorna zemlja i kao naučnici, uvek smo aktivno delili rezultate istraživanja sa naučnicima iz celog sveta“, rekao je Šen.
 
Poreklo virusa i dalje je u centru žestokih političkih sporova.
 
Mnogi naučnici veruju da je virus prešao sa životinje na čoveka na pijaci u Vuhanu, ali u tom gradu se nalazi i savremena laboratorija za viruse što je podstaklo glasine da je virus procureo.
  • gradjaninX

    08.04.2023 19:32
    "Kao odgovorna zemlja i kao naučnici, uvek smo aktivno delili rezultate istraživanja sa naučnicima iz celog sveta“

    -MKUltra, za pocetak price o odgovornosti, posle mozemo na Perdue Farma i oxyconton malo...Niste vi cvecke, prekinite nam soliti pamet. Svi ste vi sa svih vlasti losi ljudi. Uvek bili, uvek cete i biti. Power corrupts, absolute power corrupts absolutely. Kina, USA, Rusija, UK...samo vas gledamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet