Švedska pristala na zahtev Ankare da izruči turskog državljanina

Švedska je pristala da na zahtev Turske izruči turskog državljanina, 29-godišnjeg Omera Altuna, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog prevare u Turskoj.
Švedska pristala na zahtev Ankare da izruči turskog državljanina
Foto: Pixabay
Ovo izručenje se događa u periodu kada Turska konstantno odbija da se saglasi sa prijemom Švedske u NATO, podseća se u izveštaju portala Juropien vjuz.
Izručenje ljudi koje traži tursko pravosuđe i odbijanje Švedske da ispuni zahteve zvanične Ankare jedno je od pitanja zbog kojih je Turska do sada odbijala da pristane na prijem Švedske u NATO.
Pored toga, vlasti u Ankari zahtevaju oštriju akciju vlade u Stokholmu protiv kurdskih aktivista u Švedskoj, koje turske vlasti nazivaju teroristima.
 
Izručenje Omera Altuna je odobrilo švedsko Ministarstvo pravde nakon što je Vrhovni sud Švedske dao zeleno svetlo, a u odluci donetoj 30. marta švedska vlada navodi da "ne vidi više nikakve prepreke za ekstradiciju".
  • Mile

    08.04.2023 20:35
    Eu
    Gde su evropske vrednosti i ljudska prava???? Sve se zaboravi kada su pare i rat u interedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet