U Nemačkoj prestaju da važe sve zaštitne mere protiv kovida

U Nemačkoj od danas, posle više od tri godine, prestaju da važe sve zaštitne mere protiv korona virusa, ali političari upozoravaju da kovid i dalje predstavlja zdravstveni rizik.
"Mere se ukidaju, ali to ne znači da je korona virus nestao. Oprez i posmatranje situacije na terenu i dalje ostaju instrumenti politike zaštite od zaraznih oboljenja", rekao je portparol vladajuće stranke Zeleni Janoš Dahmen.
Od danas prestaju da važe poslednje preostale mere poput obaveze nošenja maski u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima za posetioce, a prestaju i sva ograničenja prilikom ulaska u Nemačku u vezi sa pandemijom.
Obavezno nošenje maski u javnom prevozu ukinuto je u februaru.
 
Pravila o vakcinaciji protiv korona virusa prelaze iz vanrednog u redovni sistem zdravstvene zaštite.
 
U Nemačkoj se i dalje svakodnevno registruje nekoliko hiljada novih slučajeva zaraze, ali je ministar zdravlja Karl Loterbah prošle sedmice proglasio da je pandemija u Nemačkoj "uspešno savladana".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.