Starac nagovorio maloletnike da opljačkaju ženu sa invaliditetom, oteli joj novac za lekove

Maloletnici koji su opljačkali ženu sa invaliditetom ukrali su joj novac namenjen za lekove, saopštila je policija Severne Makedonije.
Starac nagovorio maloletnike da opljačkaju ženu sa invaliditetom, oteli joj novac za lekove
Foto: Pixabay

Troje maloletnika je za krađu iskoristio 74-godišnji muškarac, prenosi Politika.

Javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje doneo je odluku o sprovođenju postupka protiv lica starosti 74 godine, za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilo krivično delo razbojništvo.

Osumnjičeni je krivično delo izvršio u sadejstvu sa troje dece uzrasta 15, 13 i 17 godina, koji će biti procesuirani u skladu sa Zakonom o pravosuđu za decu.
 
Svi zajedno, upotrebom sile nad žrtvom, od nje su uzeli novac u iznosu od 30.000 denara (oko 57.000 dinara).
 
Nakon što je osumnjičeni dobio informaciju da je osoba sa invaliditetom i ograničenim kretanjem dobila novac od svoje ćerke da kupi lekove, automobilom je odvezao troje maloletnika do njene kuće u ulici "Patris Lumuba" u Skoplju.
 
Jednom detetu je stavio čekić u ruku, dao im usmena uputstva kako da izvrše zločin i rekao im gde žrtva drži novac. Troje dece ušlo je u dom kroz vrata koja je odrasli osumnjičeni prethodno ostavio otključana, koristeći ključ koji mu je žrtva poverila. Kada su presreli žrtvu, jedno od dece joj je pokrilo usta, a drugo dvoje su je držali za ruke. Uzeli su joj novčanik u kome je držala novac i odmah pobegli vozilom u kojem ih je čekao osumnjičeni.
 
Zbog mogućnosti ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke i saučesnike i opasnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično delo, javni tužilac je podneo predlog za određivanje mere pritvora za punoletnog osumnjičenog, prenosi Nova Makedonija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet