Osmoro učenika kod Doboja povređeno u izazovu sa TikToka "krvavi novac"

Osmoro učenika osmog razreda osnovne škole kod Doboja povredilo se u jednom od izazova sa TikToka.
Osmoro učenika kod Doboja povređeno u izazovu sa TikToka "krvavi novac"
Foto: Pixabay
U pitanju je izazov "krvavi novac", kada se između prstiju šaka stavljaju kovanice da bi se videlo ko će duže da izdrži pritisak.
Direktor Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Stanara Aleksandar Ristić izjavio je danas da su učenici upućeni na savetovanje kod školskog pedagoga.
Kako su preneli banjalučki mediji, Ristić je naveo da se fizičko nasilje preselilo na internet i društvene mreže i da je multisektorski tim ove škole sproveo istraživanje i utvrdio da je 76 odsto učenika, koji imaju društvenu mrežu TikTok, učestvovalo u jednom od izazova.
 
Prema njegovim rečima, istraživanje je pokazalo i da više od 90 odsto učenika koristi platformu Jutjub koja nije namenjena deci.
 
Dodao je da su organizovana predavanja u saradnji sa Centrom za socijalni rad i MUP Republike Srpske, kao i pokrenuto osnivanje školske televizije koja promoviše istinske vrednosti, učenička postignuća i zdrave navike.
  • Jovanka Obradovic Djordjevic

    12.04.2023 16:10
    Ја појма немам шта је крвави новац ако се не рачуна да радим за минималац.Надам се да ни моје дете неће знати.
  • Čuj ovo

    11.04.2023 23:46
    Krvavi dinar
    Znalo se bre pre 20-25god sta je krvavi dinar u osnovnoj školi. Ne možeš olovku da držiš u ruci ceo čas. Čekaš par dana da zaraste, pa ako si mangup, rokaj opet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.