U požaru u Teksasu stradalo 18.000 krava

Nakon što su u ponedeljak uveče ugasili požar na farmi mlečnih krava u zapadnom Teksasu, zvaničnici su bili zapanjeni razmerom uginuća stoke koji je ostao iza njih.
U požaru u Teksasu stradalo 18.000 krava
Foto: Pixabay
Čak 18.000 grla stoke stradalo je u požaru na farmi mlečnih krava aut Fork blizu Dimita u Teksasu.
Razlog za ovako veliki broj stradale stoke se krije u tome što se vatra brzo proširila oborima gde su hiljade krava čekale da budu pomužene. Tako su ostale zarobljene.
Jedan radnik na farmi spasen iz unutrašnjosti zgrade prebačen je u lokalnu bolnicu i bio je u kritičnom, ali stabilnom stanju. Drugih ljudskih žrtava nije bilo.
 
Ovo je bio najveći pojedinačni slučaj smrti goveda u zemlji otkako je Institut za dobrobit životinja, grupa za zaštitu životinja sa sedištem u Vašingtonu, počeo da prati požare u štalima i farmama 2013.
 
To je lako nadmašilo prethodni maksimum, požar 2020. na farmi mlečnih krava u državi Njujork koji je progutao oko 400 krava.
 
Kako se navodi, 18.000 krava predstavljalo je oko 90 odsto ukupnog stada farme. Uz svaku kravu procenjenu otprilike na oko 2.000 dolara, gubici kompanije u stoci mogli bi se popeti na desetine miliona dolara. To ne uključuje gubitak opreme i infrastrukture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.