Ukrajina zabranila svojim ekipama da učestvuju u takmičenjima sa Rusijom i Belorusijom

Ukrajina je zabranila danas svojim ekipama da učestvuju u takmičenjima u svim sportovima u kojima se takmiče Rusija i Belorusija.
 Ukrajina zabranila svojim ekipama da učestvuju u takmičenjima sa Rusijom i Belorusijom
Foto: Pixabay
Odluka Ministarstva sporta, koju su kritikovali pojedini ukrajinski sportisti, usledila je nakon što je Međunarodni olimpijski komitet naljutio Kijev, tako što je otvorio put sportistima iz Rusije i Belorusije da se takmiče kao neutralni uprkos ratu u Ukrajini, preneo je Skaj.
Ukrajinsko ministastvo sporta zabranilo je svojim sportskim ekipama da učestvuju u svim takmičenjima - olimpijskim, neolimpijskim i paraolimpijskim, ako u njima učestvuju Rusija i Belorusija.
MOK je prošlog meseca izdao preporuke međunarodnim sportskim federacijama da se sportistima iz Rusije i Belorusije dozvoli da se vrate takmičenjima, a o uslovima će odlučivati same federacije.
 
Vlade Ukrajine, Poljske i Češke, kao i mnogih drugih zemalja, navele su da sportistima iz Rusije i Belorusije nije mesto u sportu, a njih je zbog toga kritikovao predsednik MOK Tomas Bah.
 
"Žalosno je videti da neke vlade ne žele da poštuju većinu u okviru olimpijskog pokreta i sve zainteresovane strane, ni autonomiju sporta. Za žaljenje je što se ove vlade ne bave pitanjem dvostrukih standarda. Nismo videli nijedan komentar o njihovom stavu o učešću sportista iz zemalja 70 ratova i oružanih sukoba koji se odvijaju širom sveta", rekao je Bah.
  • B

    14.04.2023 15:10
    pa bravo
    Kako su samo kaznili Rusi, svaka cast Ukrajincima kako su mudri i odlucni.
    Pa ovoga se ni vlasnik pecenjare iz EPS-a ne bi setio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet