Žestoki sukobi u Sudanu, pod baljbom se našao i putnički avion iz Saudijske Arabije

Putnički avion kompanije "Saudi arabijan erlajns" našao se pod paljbom tokom današnjih sukoba u glavnom gradu Sudana, Kartumu, saopštila je kompanija iz Rijada.
Kompanija je rekla da je sklonila putnike, posadu i kabinsko osblje u ambasadu u Kartumu, preneo je Rojters.

Rivalski avioprevoznik "Saudija" navela je da je obustavila letove iz Sudana do daljeg.

Sukobi između sudanske vojske i paravojne grupe "Rapid suport forses" (RSF) izbili su danas, a pucnjava se čula u nekim delovima Kartuma, dok su očevici rekli da je bilo razmene vatre i u okolnim gradovima, dodaje Rojters.
 
U glavnom gradu Sudana, Kartumu došlo je do sukoba između sudanske vojske i paravojnih Snage brze podrške (Rapid Support Forces) u kojima je poginulo najmanje troje civila, prenosi BBC. Nemiri su izbili i u severnom sudanskom gradu Merove, javio je Rojters.
 
RSF je saopštio da kontroliše predsedničku palatu, rezidenciju komandanta vojske generala Abdela Fataha al-Burhana i međunarodni aerodrom u Kartumu. U saopštenju, snage RSF-a su takođe navele da kontrolišu još dva aerodroma u severnom gradu Merove, kao i aerodrom u južnom sudanskom gradu El Obeid.
Vojni avioni sudanskih vazduhoplovnih snaga nadleću Kartum, a BBC navodi i da su navodno bombardovali mete povezane sa paravojnom grupom RSF.

Teme

Sudan

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.