Šef tibetanske vlade: Traženjem od dečaka da sisa jezik Dalaj Lama pokazao nevinu i privrženu stranu

Šef tibetske vlade u egzilu u četvrtak je branio Dalaj Lamu zbog snimka na kojem traži od dečaka da mu sisa jezik, rekavši da je incident pokazao nevinu i privrženu stranu duhovnog vođe zemlje.
Dobitnik Nobelove nagrade za mir se izvinio nakon što je snimak sa javnog događaja, na kojem se vidi kako dečaka ljubi po usnama, postao viralan, što je dovelo do talasa komentara na društvenim mrežama da njegovo ponašanje predstavlja zlostavljanje.
Penpa Tsering, Sikjong (politički vođa) centralne tibetanske administracije u egzilu, rekao je da je Dalaj Lama "nepravedno etiketiran svim vrstama imena koja su zaista povredila osećanja svih njegovih sledbenika".
"Nevino ljubazno držanje 87-godišnjaka prikazano na snimku je pogrešno protumačeno", rekao je Tsering novinarima u Nju Delhiju, dodajući da je život u celibatu i duhovnoj praksi odveo Dalaj Lamu "izvan čulnih zadovoljstava".
 
Tsering je rekao da su istrage pokazale da su "prokineski izvori" bili uključeni u to da to postane viralno, dodajući da se "politički ugao ovog incidenta ne može zanemariti".
 
Zvaničnici kineske ambasade u Nju Delhiju nisu odmah bili dostupni za komentar.
 
Dalaj Lama je pobegao u Indiju 1959. nakon neuspelog ustanka protiv kineske vlasti na Tibetu. Kineska vojska je umarširala i preuzela kontrolu 1951. godine. Decenijama je radio na privlačenju globalne podrške za jezičku i kulturnu autonomiju u svojoj udaljenoj, planinskoj domovini koja se nalazi između Indije i Kine. Peking ga je optužio za podsticanje separatizma i ne priznaje tibetsku vladu u egzilu, koja predstavlja oko 100.000 Tibetanaca koji žive u oko 30 zemalja, preneo je Rojters.
  • Karadjordje

    16.04.2023 14:34
    Kakvo smo mi drustvo postali?
    Digla se kuka i motika za jedan slucaj, a kad osudjeni pedofil napise detetovo pravo, to je ok. Kako je lako manipulisati narodnim masama!
  • NN

    16.04.2023 14:21
    ...
    I da ga je silovao rekli bi da je isto nevino? Sramota...zabraniti mu pristup deci!
  • AntiZaNe

    16.04.2023 13:11
    Seći
    Imao je mali sreće, mogao je ovaj da bude i privrženiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet