VIDEO: Ovako Severna Koreja slavi izgradnju 10.000 stanova

Severna Koreja održala je u nedelju ceremoniju povodom završetka izgradnje 10.000 novih, modernih stanova u novoizgrađenoj četvrti Hwasong u Pjongjangu, javio je državni medij KCNA.
Severnokorejski vođa Kim Džong-un učestvovao je u ceremoniji, kao i niz visokih vladinih zvaničnika, uključujući i premijera vlade Kim Tok-huna, navodi se u izveštaju.
Kim je rekao da je projekat izgradnje stanova dugo planiran i da predstavlja "glavni prioritet" Radničke stranke Koreje i države, a ponovno je izneo i svoju ideju da Pjongjang postane "svetski poznati" grad.
Do ceremonije dolazi dva meseca nakon što je Kim započeo s još jednim stambenim projektom, koji je KCNA opisala kao "još jednu luksuznu ulicu socijalizma punu srećnih ljudi".
 
Severna Koreja je 2021. objavila planove za izgradnju 50.000 novih stanova u glavnom gradu tokom pet godina. Od tada je pokrenula niz građevinskih projekata, od kojih su neki još u toku zbog, kako sumnjaju u inostranstvu, nestašica hrane u toj zemlji.
 
  • Новорусија

    18.04.2023 09:44
    ДонбасРусија
    Живео брат Ким!
  • Realista

    18.04.2023 07:39
    Poremećeni megalomanijak
    Svetski poznat grad u koji ostatak sveta vrlo retko zalazi a i onda uz policijsku pratnju... Vučić svakako prati ovu situaciju i 'vata beleške, pomalo osećajući krivicu da se nije prvi setio da svira nacionalnu himnu na otvaranju neke zgrade.
  • 696

    18.04.2023 07:31
    Bez toga ne može
    Da li koreanci zidaju i nešto na vodi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet